de roelvink smile

Bibi Breijman hekelt de neptanden-trend: 'Piranha-vormige bijtspijkers'

3 jaar geleden / Aangepast: 3 jaar geleden / Beeld © Instagram @bibibreijman
Bibi Breijman hekelt de neptanden-trend: 'Piranha-vormige bijtspijkers'

de roelvink smile

Bibi Breijman hekelt de neptanden-trend: 'Piranha-vormige bijtspijkers'

3 jaar geleden / Aangepast: 3 jaar geleden / Beeld © Instagram @bibibreijmanGeschreven door RTL Boulevard
Geschreven door RTL Boulevard

Bibi Breijman (30) is in tegenstelling tot menig andere BN'er niet dol op de aangemeten 'Hollywood smile', of de 'Roelvink smile', zoals we het tegenwoordig ook wel kunnen noemen. In haar column voor 'Flair' laat ze zich daarover uit.

"Het lijkt wel of iedereen met het verloren kunstgebit van hun grootvader naar buiten wandelt"

Rondkomen doet Bibi tegenwoordig op verschillende manieren, terwijl ze lang geleden nog een maandsalaris als orthodontist-assistent verdiende. Door haar jaren in de praktijk heeft ze heel wat (puber)gebitten van dichtbij gezien, waardoor ze nog meer op tanden lijkt te letten dan de gemiddelde Nederlander. Dat ze nu overal 'dezelfde tanden' voorbij ziet komen, doet haar naar eigen zeggen 'klappertanden'. "Het lijkt wel of iedereen met het verloren kunstgebit van hun grootvader naar buiten wandelt."

"Je lach is juist iets wat je onderscheidt van de rest", schrijft Bibi verder. Ze begrijpt niet waarom het erg is als je een unieke lach hebt dat jou van de meute onderscheidt. "Een scheef tandje hier en daar is toch niet zo erg? Waarom zou je je gezonde tanden kapot laten slijpen tot piranha-vormige bijtspijkers en er vervolgens hetzelfde kapje overheen laten zetten dat Donny en Dave gebarterd hebben gekregen in Turkije?"

Met de boodschap 'je gebit staat voor wie je bent en onderscheidt je van de rest' spoort ze de lezers aan om vooral hun eigen tandjes te omarmen. 

De column van Bibi is te lezen in de nieuwste editie van Flair, vanaf woensdag in de winkel.

RTL Boulevard
Bibi Breijman